Тази седмица нашият гост-автор Мира Донкова от Marmottes et chocolat споделя с нас още една

...
Тази седмица нашият гост-автор Мира Донкова от Marmottes et chocolat споделя с нас още една
Коментари Харесай

Вкусът на Франция: Салата с пиле, ябълка и целина

Тази седмица нашият гост-автор  Мира Донкова  от Marmottes et chocolat споделя с нас още една рецепта за салата, въодушевена от лятото и освен... Вижте сами!  

През по този начин горещото лято ограничих оптимално топлинната обработка на продуктите и няколко дни карахме на таратор, салати и плодове. Това беше едната салата, която подготвих, въодушевена ненапълно от комбинацията ябълка и целина в обичайна салата „ Уолдорф “. Но пропуснах майонезата и прибавих още малко зарзават и протеин.

Пилето го сварих рано сутринта, когато към момента можеше да се диша… и това май беше най-дългото. Останалите артикули са сурови и трябваше единствено да ги смеся дружно. Ако имате вече сварено пиле, приготвянето няма да ви отнеме повече от 5 минути, а ще имате лека и вкусна вечеря!

Необходими артикули:

(за 4 порции)

8 листа зелена салата
(или повече, според от големината)
2 бр. пилешко филе (около 400 г)
1 зелена ябълка (сорт „ Грани Смит “)
2 с.л. сушени червени боровинки
1 филиз целина (стъблото)
½ краставица
2 см корен джинджифил
¼ лимон
1 кубче (или порция) пилешки бульон

За дресинга:

½ ч.л. сол
½ ч.л. горчица
1 ч.л. лимонен сок
1 ч.л. вода
3 ч.л. зехтин

В тенджерка се загрява вода, в нея се слагат кубчето бульон, нарязаният на четвъртинки лимон и обеленият и нарязан на филийки джинджифил. Когато заври, се прибавят пилешките филета, огънят се понижава и се оставя да къкри (на спокоен огън) за 20 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Ябълката се почиства от семките и се нарязва на части (колкото хапка). Стъблото целина се нарязва напречно на тънки линии. Краставицата се обелва и нарязва на кубчета.

За дресинга – всички артикули се смесват и разбъркват добре.

Листата зелена салата се нарязват или накъсват в купа или самостоятелна паница. Изстиналото пилешко филе се нарязва на хапки. Пилешкото, краставицата, ябълката и целината се подреждат върху салатата, поръсват се със сушените червени боровинки. Залива се с дресинга и се сервира като предястие или лека вечеря.

 
Вкусът на Франция: Салата „ Коб “

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР